♪♪♪: 120 år med «back catalog». (Foto: Deutsche Grammophon)
♪♪♪: 120 år med «back catalog». (Foto: Deutsche Grammophon)

Mer klassisk på Apple Music

Deutsche Grammophon og Apple samarbeider om mer klassisk innhold, inkludert kuraterte spillelister og video-opptak fra både konsert og opera.

Publisert Sist oppdatert

Apple Music presenterer mer klassisk innhold.

Har innledet samarbeid med det store, tyske plateselskapet Deutsche Grammophon, som har 120 års historie å vise til.

Kuratert innhold

Hvordan konkurrere om oppmerksomheten til lyttere i en tid der alt er små munnfuller av innhold, korte klipp, GIF-animasjoner og Snaps som kun varer noen få sekunder? Og som dessuten går på YouTube på AutoPlay?

For utgivere av klassisk musikk med et innhold som spenner videre og bredere i tid, har dette vært en utfordring i lang tid. Deutsche Grammophon ønsker å imøtekomme dette ved først og fremst gjøre innholdet mer kjent og tilgjengelig.

Dette skal skje gjennom kuraterte spillelister av innhold med kortere, men også lengre spilletid. Apple Music har også kuraterte spillelister fra annet hold, slik som musikk-tidsskrifter.

En stor master-spilleliste kalt «The DG Playlist» står for hovedinnsatsen, men det er også publisert en lang rekke spillelister med fokus på enten instrument, utøver eller komponist.

I tillegg er det publisert en del video-innhold, enten gjennom spillelister eller som egne album – opptak fra konserter eller opera-fremføringer. Dessverre har disse (foreløpig) ikke tekster vedlagt.

Du finner spillelistene enten ved å søke opp Deutsche Grammophon i iTunes eller Apple Music, eller ved å følge denne lenken.

Via Billboard