$$$: Show me the money. (Foto: Apple)

Apple Pay Cash ute

Apples venne-betalingstjeneste er ute av beta. 

Publisert Sist oppdatert

Apple Pay Cash er ute i det fri. Se opp, Vipps!

Apple Pay Cash har vært beta-testet i det siste, og ble i løpet av forrige helg åpent tilgjengelig for brukere i det amerikanske markedet. Løsningen er Apples svar på Vipps, om man kan si det slik – en direktebetaling mellom iPhone-bekjente på iOS 11.2. 

Frampeik om noe som kommer?

Apples fordel er selvfølgelig at tjenesten er tilgjengelig «rett ut av boksen», i dette tilfellet Meldinger-appen på iPhone eller iPad. Og tilknyttet en iPhone kan selvfølgelig også en Apple Watch inngå i transaksjonen.

Apple Pay Cash er tilgjengelig som egen app i Meldinger, og krever et tilknyttet kort og at brukeren er over 18 år og bor i USA. Autentisering skjer over TouchID eller FaceID.

Kontantbeholdningen

Når ikke et debet- eller kredittkort benyttes, vil kontantbeholdning akkumuleres på Apple Pay-kontoen. Apple blir dermed en debet-bank.

Den maksimale summen med kontanter som til enhver tid kan stå på kontoen. er 20.000 dollar, og man kan sende inntil 3.000 dollar per melding (og inntil 10.000 dollar i løpet av uken).

Gratis, ikke gratis

For overføring av innestående kontanter eller ved bruk av debetkort er tjenesten gratis, mens det ved bruk av kredittkort tilkommer et gebyr på 3 prosent per transaksjon.

Via Macworld