PAY: Vipps, se opp! (Foto: Apple)

Apple Pay i Norge rett rundt hjørnet?

Rykte: Ingen røyk uten ild – en rekke tegn tyder på at Apples betalingsløsning kan bli klar snart også her til lands.

Publisert Sist oppdatert

Apple Pay er offisielt bekreftet på vei til Sverige, men vi lever i håpet om samtidig lansering her til lands.

NFC

Vår svenske søsterpublikasjon macworld.se kan melde om en svenske som opplevde at Apple Pay plutselig dukket opp på Apple Watch, for deretter å gi en feilmelding. Med tanke på at Apple har bekreftet at Apple Pay kommer til nabolandet i øst innen utgangen av året, høres ikke ut som en helt usannsynlig glipp.

Men der altså både Sverige og Danmark offisielt står foran en lansering, er det kun spekulasjoner at også Norge vil få den mobile betalingsløsningen samtidig. 

Ett indisium har vært at Apples supportsider for Apple Pay har hatt norske språkmarkører på nettadressen, selv om teksten i dokumentet er på engelsk.

Men tirsdag 10. oktober dukket det opp en norsk-språklig utgave av Apples supportside for Apple Pay, med diverse under-sider – alle oversatt til norsk.

Det virker liter sannsynlig at Apple ville tatt seg bryet med oversettingen om det ikke var for at Apple Pay også skulle lanseres her hjemme. Dessuten finnes det både svenske og danske banker med norske kunder som på den måten antakelig kan bli del av betalingssystemet, selv om altså deltakende banker i disse landene foreløpig ikke er kjent.

Og siden disse sidene på norsk dukket opp samtidig med svensk- og danskspråklige utgaver, kan det være grunn til å tro at en eventuell lansering er snarlig forestående. 

Venn-til-venn

Apple Pay kan benyttes til både berøringsfri mobilbetaling og betaling med Apple Watch samt nettbetaling via telefonen eller en MacBook Pro med TouchBar, samt app-betaling i en rekke land internasjonalt.

I tillegg kan systemet benyttes til å sende penger mellom venner via meldingstjenesten, såkalt vennebetaling eller P2P-betaling. Hvilke tjenester som lanseres, gjenstår å se.

Antakelig må en rekke betalingsterminaler få oppgradert programvare. Som et relevant faktum nevnes at Apple med iOS 11 åpnet opp for tredjeparts-utviklere å adressere NFC-brikken i en iPhone, noe som antakelig vil være relevant for POS-utviklere på den andre siden av kassaapparatet.

Du kan lese mer om Apple Pay hos Apple her.