ARM: TSMC forventes å stille med 5nm-prosess når A14-brikken kommer til iPhone 12 snarlig (Foto: TSMC)

iPhone 12 på 5nm ARM?

Ryktene tilsier at den nært forestående iPhone 12-lanseringen vil by på nye Apple Silicon-processorer av typen A14 fabbet av TSMC med 5N-prosess. 

Publisert Sist oppdatert

iPhone 12 er rett rundt hjørnet.

Og det er god grunn til å tro at TSMC vil bygge A14-brikker for Apple basert på deres flunkende nye 5nm-prosess. N5-tech gir potensielt 15% høyere ytelse eller 30% lavere strømforbruk.

iPhone 12 A14 på 5nm ARM

Apple har selv bekreftet at årets iPhone-modeller vil komme noen uker senere, alt tatt i betraktning. Noen uker blir i pressen tolket som oktober måned, fremfor september. 

Likevel forventes det at lanseringen vil skje som vanlig i september - så det er kanskje bare dager til det hele skjer. Men visstnok skal også tilgjengeligheten i markedet i begynnelsen være begrenset, med en trinnvis innfasing. Og den største toppmodellen kalt Max vil kanskje komme først nærmere slutten av året. 

Også de eksisterende iPhone 11-telefonenen har brikker laget av TSMC, nå med 7mn-prosess. Og veikartet er allerede klart for 3nm - utrolig nok, med tanke på de utfordringer Intel har møtt på i egen produksjon.

TSMC utfordres blant annet av Samsung, som bruker et annen transistor-arrangement (GAA) enn TSMC, som holder seg til FinFET. Du kan lese mer om 5nm-prosessen hos TSMC her

Sjekk ut en omvisningsvideo fra en TSMC-fab nedenfor.

Via AnandTech