Foto: Geekbench
Foto: Geekbench

Enkeltkjerne-ytelse for M3: 3030

Apple Silicon M3 basismodellen har en ytelse som er sammenliknbar med en 150W desktopbrikke fra Intel.

Publisert

Apple har nettopp lansert nye prosessorer for Mac-maskiner under familienavnet M3. 

Disse brikkene kommer i tre ulike konfigurasjoner: M3, M3 Pro og M3 Max - med stigende ytelse. Og nå har de første skårene kommet inn fra Geekbench.

For det første: Hvor mye betyr en skår på Geekbench? Tallene kan ikke nødvendigvis direkte omsettes til bruk i hverdagen, men gir en visse indikasjon og ikke minst et sammenlikningsgrunnlag. 

For det andre: Er testen lik for RISC ARM / Apple Silicon-brikker og CISC X64-brikker? Igjen "nei", kun forsøksvis. Men det viktige er at programmet er tilgjengelig kryss-plattform, og dernest kalibrerer resultatet mot det samme utgangspunktet: En baseline-skår på 2500 tatt fra Intel Core i7-12700.

Det tatt i betraktning er det interessant å se at Apples M3-brikke, som er å finne i basismodellen av en bærbar MacBook Pro, har en ytelse på enkelt-kjerne som er sammenliknbar med en Intel Core i9 brikke som finnes i en skrivebordsmodell. 

Og så var det igjen dette med epler og pærer: Intel-brikken har en effekt på 150W, med andre ord et energisluk som ikke er realistisk i en bærbar datamaskin. Samtidig tar Core i9-brikken dette igjen ved å være nesten dobbelt så rask på flerkjerne-ytelsen. 

Intel-brikken har 14,2 milliarder transistorer, mens denne M3-brikken har 25 milliarder transistorer. Intels chip har 24 kjerner, og en klokkefrekvens på 3,2 GHz. Apples silisium har en frekvens på 4,05 GHz og 8 kjerner (4 for ytelse, og 4 for effektivitet). 

Med andre ord: Disse er bygd for ulike formål - men du kan være ganske rolig på at en M3 MacBook Pro virkelig gir deg proff ytelse når du trenger det, og dessuten batteritid som varer dagen lang og samtidig er veldig stillegående. Fin å se på er den også.