Foto: Apple

WWDC23: Alt det andre

Åpningstalen ble stjålet av Vision Pro, men var mer tettpakket enn noensinne. Her er alt det andre.

Publisert

Utviklerkonferansen WWDC23 ble, som sedvanlig, dratt igang av Tim Cook med den store åpningstalen - og der ikke bare programvare, men også mye maskinvare ble annonsert.

Den store hypen, AR-brillen Vision Pro, fikk naturlig nok mye oppmerksomhet - det er ikke hver dag en ny plattform lanseres. Men ved siden av dette så var det mye annet også.

Tre Mac-modeller ble presentert: MacBook Air med 15-tommer skjerm, Mac Studio med M2 Max- og M2 Ultra-prosessorer, og etterlengtede Mac Pro med M2 Ultra.

Nye operativsystemer som ble presentert: iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10, og tvOS 17. I tillegg får AirPods ny funksjonalitet.

iOS 17

iOS 17 får en ny dagbok-app kalt Journal, med fokus på personlig helse og velvære. I tillegg nye måter å dele kontakt-informasjon mellom to iPhone, der du bestemmer hvilket bilde som vises hos motparten. Og en kul funksjon der man både kan ta imot FaceTime-meldinger på en telefonsvarer, men også samtidig som meldingen leses inn får en tekst-transkripsjon til skjermen.

MacBook Air 15-tommer

Nye MacBook Air har en 15,3 tommer skjerm, for å være presis - men er ellers bortimot identisk med den populære 13-tommeren (som forøvrig blir billigere). M2-prosessor medfølger, og hele 18 timers batteritid. Glem strømledningen, med andre ord. Apple kaller den verdens tynneste 15-tommer, og den skal være dobbelt så rask som den mest-selgende 15-tommeren med Core i7-prosessor man finner i PC-verdenen. Ifølge Apple.

MacStudio

Oppdaterte MacStudio må også kunne kategoriseres som en proff-modell, selv om den likefullt er kompakt. M2 Max og M2 Ultra-prosessorer sikrer proff ytelse. Pris: Fra rundt 30'000 til 132´000 kroner.

MacPro

Med nye MacPro, som i designet er lik som før, er Apples overgang til Apple Silicon på tvers av hele produktspekteret fullført. Den nye maskinen har M2 Ultra-prosessor, og kan utvides modulært takket være PCIe utvidelsesporter. Prisklasse: Høy (fra omlag 100 til 184 tusen, velg mellom rack-montering eller skrivebords-modell).

watchOS 10

Widgets er tilbake på smarturet, og selvfølgelig nye virtuelle urskiver. Syklister og turgåere får nye funksjoner for å spore aktiviteten, mens Mindfullness-appen lar deg registrere følelser og humør.

iPadOS 17

Lås-skjermen kan nå gjøres mer personlige og interaktiv med widgets, og det er ny funksjonalitet for FaceTime og Meldinger (se over). Helse-appen kommer endelig til iPads store skjerm, og vi forventer oss tilsvarende ny app-funksjonalitet fra utviklerne.

MacOS Sonoma

Også på Mac blir det nye widgets, og Mac'en skal endelig bli (enda) bedre på spill med Game Mode. Høres kjent ut, men kanskje det virker denne gangen.

AppleTV

Har du 4K-modellen så kan du nå (endelig) ta FaceTime-videosamtalen på den store skjermen. Og med SplitView så kan du dele opplevelser, som en film, med andre på FaceTime også.

AirPods

AirPods Pro, annen generasjon, får en oppdatering til høsten som vil låse opp nye muligheter for tilstedeværelse og interaksjon: Adaptive Audio, Personalized Volume, og Conversation Awareness. Automatic Switching blir en ny funksjon som blir tilgjengelige for hele produktserien.

Via Apple