Foto: Apple

Mac Pro-prosessor med massiv ytelsesforbedring

Ny M2 Ultra-chip dobler ytelsen i Mac Pro sammenliknet med topp-spekket Intel-utgave.

Publisert

WWDC23 kom og gikk, og blant maskinvaren som ble presentert i det som ellers er en utvikler-konferanse fant vi en ny Mac Pro.

Den ser lik ut som den forrige Mac Pro, med et modulært design som passer for de få som har kombinasjonen av ekstremt høye krav til ytelse, og utvidelsesmulighet med PCIe-kort.

Og med introduksjonen av den nye M2 Ultra-brikken som er plassert i topp-modellen så har den siste av Apples Mac-modeller tatt steget over i Apple Silicon-æraen. 

At M2 Ultra-brikken kom til å bli Apples raskeste prosessor var det ikke tvil om - men hvor rask? Geekbench har nå fått de første benchmarks. Men hva skal man sammenlikne med?

M2 Ultra får en skår på 2794 for enkelt-kjerne (Single-Core Score), og 21'453 for fler-kjerne (Multi-Core Score). Det kan nevnes at brikken har 16+8 kjerner i pakken. 

Men igjen - hvor mye er det? Apple Insider har tatt ett skritt tilbake og hentet frem tallene fra arkivet for forrige, Intel-baserte Mac Pro. Og fasiten er at den, toppspekket med en 28-kjernes Intel Xeon W-brikke, fikk en skår på 1378 for enkelt-kjerne, og 10'390 for fler-kjerne.

Altså mer enn en dobling av ytelsen, og til en lavere pris. Nye Mac Pro har også bedre utvidelsesmuligheter med raskere kort-grensesnitt, men kan dessverre ikke utvides med grafikk-kort (grunnet Apples grafikk-integrasjon i SoC brikke-systemet).

For de fleste så kommer man jo langt også med Mac Studio, selv om man har proff-krav. Men om du virkelig trenger det råeste av det råeste fra en Mac Pro - ja da så!