TOUCHPRESS: Se musikken i tillegg til å høre den (Foto: Touchpress)

App for Apple TV gjør musikken synlig

Touchpress for Apple TV lar deg se klassisk musikk på en helt ny måte: Grafisk.

Publisert Sist oppdatert

Apples nye Apple TV har muligheten for å laste ned apper, og endelig ser det ut til at smart-TV-en kan leve opp til navnet sitt.

Populært for mange er nok apper fra TV-kanalene som NRK. Det samme gjelder de mange spillene som er dukket opp.

Men vi har også sett noen litt uventede programmer, som Airbnb, eller kokeoppskrifter, treningsprogrammer og tegneserier.

Og nå altså en helt spesiell app fra Touchpress, kjent fra IOS-plattformen og da spesielt for rikt medieinhold som for eksempel The Elements-appen for Ipad. Denne ble i sin tid ble vist frem av Steve Jobs under selve Ipad-lanseringen i 2010.

Lyd og bilde

Appen Touchpress – Classical Music Reimagined tar utgangspunktet i en rekke kjente klassiske verker og lar disse komme til live på tv-skjermen også  i billedlig forstand.

Du kan velge mellom video av selve orkesteret, eller partituret, eller også en mer abstrakt fremstilling av de utøvende instrumentene og når disse er i aksjon under selve fremføringen. I tillegg til lydsporet, selvfølgelig. Litt som å ha på director’s commentary på en film.

Du kan lese mer om appen her, og du finner den i App Store på nye Apple TV. Sjekk ut en promo-app nedenfor, inkludert et eksempel på hvordan Liszts Sonate i H-moll både viser klaviaturet under fremføringen og en grafisk fremstilling av notene slik de følger tangentene samt deres varighet. Se selv.

Via Touchpress