Som i 2008 og årene etterpå finner Apples globale utviklerkonferanse sted i Moscone West-senteret i San Francisco også i år. (Pressefoto: Moscone-senteret)
Som i 2008 og årene etterpå finner Apples globale utviklerkonferanse sted i Moscone West-senteret i San Francisco også i år. (Pressefoto: Moscone-senteret)

Siri henviste til ryktenettsted

Apples digitale taleassistent Siri er frittalende og kvier seg ikke for å henvise til ryktenettsteder. For eksempel om årets utviklerkonferanse.

Nå er det blitt kjent at årets store internasjonale utviklerkonferanse i regi av Apple vil gå av stabelen i perioden 13. til 17. juni. Den første som røpet datoene, var Apples digitale taleassistent Siri.

Fristen for å søke om billett, også for norske utviklere, er allerede fredag 22. april.

Da Macworld.no spurte Siri om mer informasjon om utviklerkonferansen, var ett av svarene en henvisning til ryktenettstedet Macrumors.

Ryktene bekreftet

Nå er ryktene offisielle. Apple har lagt ut meldinger om arrangementet både på sine pressesider og på sidene for utviklere.

Apples Worldwide Developers Conference, forkortet WWDC, holdes i år for 27. gang og som vanlig i San Francisco.

Nå var ikke datoene så veldig hemmelige, da. Ved å sjekke datoene for når konferanselokalene i Moscone West-senteret i San Francisco var bestilt av andre firmaer, kom for eksempel ryktenettstedet Macrumors frem til at datoene for den store Apple-konferansen i år måtte være 13.-17. juni. Noe som altså stemmer.

Siri «lekket» datoene

Men at det var Siri som var først ute med å «lekke» datoene, er bekreftet av et annet ryktenettsted, 9TO5Mac, som fikk høre det fra Siri før Apple la ut noen offisiell informasjon om arrangementet.

Det er rimelig å anta at lekkasjen var planlagt og plantet av Apple selv, og ifølge 9TO5Mac var dette første gang Apple brukte Siri i en slik sammenheng.

Haster å søke om billett

Det er mange flere utviklere som ønsker å delta på WWDC enn det er plass til i konferanselokalene – i overkant av 5.000 deltakere. Derfor arrangerer Apple hvert år et lotteri om billettene. Med kort frist.

Siri henviste Macworld.no til Macrumors for mer informasjon om Apples utviklerkonferanse.
Siri henviste Macworld.no til Macrumors for mer informasjon om Apples utviklerkonferanse.

Utviklere kan søke om billett via nettstedet for WWDC, men det haster. Fristen går ut allerede fredag 22. april klokka 10 om morgenen California-tid – klokka 19 på kvelden norsk tid.

Billetten er ikke billig. Den koster 1.599 dollar eller over 13.000 kroner. I tillegg kommer jo utgiftene til reise, kost og losji.

Men det ser ikke ut til å skremme utviklerne fra å ville delta. Hvert år er det kamp om plassene på Apples utviklerkonferanse.

Trøsten for dem som ikke får billett, er at en del av aktivitetene på konferansen vil være tilgjengelig via videostrømming.

Resultatet av loddtrekningen om billettene vil bli kunngjort 25. april.

Fra OS X til macOS?

Utviklerkonferansen handler om programvare for Apples produkter og de fire operativsystemene, gjengitt her med Apples skrivemåte: OS X, iOS, watchOS og tvOS. Med andre ord operativsystemet for henholdsvis Mac, Iphone- og Ipad-enheter, Apple Watch og Apple TV.

9TO5Mac spekulerer i at Mac-operativsystemet snart kan bli døpt om til macOS for å matche skrivemåten for de andre OS-ene.

På mobil- og nettbrettsiden er Apple nå kommet til versjon 9 av sitt operativsystem – i skrivende stund er det IOS 9.3.1 som kjører artikkelforfatterens IOS-enheter. Det spekuleres i at Apple vil forhåndsvise neste generasjon, IOS 10, på utviklerkonferansen.

WWDC

På selve utviklerkonferansen vil over 1000 Apple-ingeniører være til stede for å betjene mer enn 150 lab- og demo-steder som vil være satt opp på konferansen.

I fjor var 80 prosent av de besøkende på konferansen for første gang. Deltakerne kom fra mer enn 70 land.

Apple gir for øvrig ut et antall stipender, inkludert reisestipender, til utviklere som ønsker seg til WWDC.