ZZZ: Søvnsporing tilsier bedre batterilevetid for å kunne konkurrere. (Foto: Sleep Watch)
ZZZ: Søvnsporing tilsier bedre batterilevetid for å kunne konkurrere. (Foto: Sleep Watch)

Apple Watch får søvnmåling

Bloomberg, kjent for gode Apple-innsidekilder, melder at Apples smartur vil få funksjon for sporing av søvn kvalitet i en fremtidig oppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Apple har i senere primært fokusert på helse-relaterte funksjoner for Apple Watch.

Bloomberg melder at sporing av søvnkvalitet kan bli en integrert funksjon innen 2020.

Årlig oppdatering

Siden 2016 har Apple sluppet nye Apple Watch-modeller årlig. Ved siden av å komme opp med noen software-triks er det spesielt batteriforbedringer som har vært avgjørende for dens mulighet til å kunne brukes i opptil flere dager uten lading.

Apple har antakelig allerede den teknologien selskapet trenger for å integrere en god søvnsporings-funksjon i smarturet, ikke minst siden Apple også kjøpte selskapet Beddit - som lager en søvnmåler-stripe for sengen - for en stund siden.

Bedre batterier

Det avgjørende er antakelig algoritmiske forbedringer av både nøyaktighet og strømgjerrighet, i tillegg til faktiske forbedringer av det fysiske batteriet. For konkurrentene Fitbit og Garmin har søvnmåling i flere av sine treningsur og -armbånd. Disse er riktignok ikke smartur med samme type skjerm, og har typisk heller ikke 4G-funksjonalitet - begge deler potensielt store batterilekkasjer.

I henhold til rapporten må det altså ny maskinvare til for å få denne funksjonaliteten, selv om de fysiske sensorene antakelig allerede er tilstede i dagens modeller. Og kanskje vi får se denne oppdateringen allerede denne høsten, men muligens altså først til neste år.

Via Bloomberg