Foto: Apple

Apple dropper Hei i Hei, Siri?

Til mulig frustrasjon for over 8500 norske kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Et nyhetsbrev fra Bloomberg, skrevet av den kjente Apple-kjenneren Mark Gurman, mener å vite at det foreligger planer for å forenkle kallet på Apples syntetiske assistent, Siri.

Det vil isåfall følge mønsteret til Amazon, der man nå kan tiltale smart-høyttalere rett ut med Alexa, snarere enn Hei, Alexa - slik det var før. Hos Google er det fremdeles Hei, Google eller OK Google som gjelder.

Det er 9to5Mac som melder dette, men ifølge Gurmans vanligvis gode kilder skal det være teknisk krevende å kunne tolke bare "Siri" som start-kommando på mange ulike dialekter og uttalelsesmåter.

Men hva med i Norge? Ifølge Statisktisk Sentralbyrå er det over 8000 norske kvinner som har Siri som sitt fornavn. Og ikke nok med det - godt over 100 har Siri som etternavn. Dette gjelder formodentlig begge kjønn. Det spørs om alle de er like begeistret for å for forespørsler i hytt og vær om det ene og det andre. Og sannsynligvis blir det nok en del falske positiver, med tanke på de som har en Siri i sin omgangskrets.

Ifølge Gorman kan dette komme til virke til neste år, eller året 2024. Usikkert hvorvidt det kommer til Norge.