Foto: Apple

Dette er Apple Watch Ultra 2

Apples mest lyssterke skjerm kombinert med en ny dobbelttrykk-bevegelse.

Publisert

Apple har nettopp lansert Apple Watch Ultra 2.

Dette er modellen for de mest ekstreme - eller bare de som synes det er fett med stor klokke. 

Den er raskere, med en ny  S9 SiP-brikke, noe som gjør at smartklokken har fått en fiffig ny funksjon: Med en dobbelttrykk-bevegelse mellom to fingre (pekefingeren og tommelen på klokkehånden) kan man styre uret uten fysisk tastetrykk. Som for eksempel å ta telefonen når det ringer, eller bruke klokken som utløser når du fotograferer med iPhone og du selv vil være med i bildet. 

Algoritmen registrerer de ørsmå bevegelsene og endringene i blodgjennomstrømning når pekefingeren og tommelen utfører et dobbelttrykk. Funksjonen blir tilgjengelig i oktober gjennom en programvare-oppdatering.

Et annet bruksområde for S9-brikken er at klokken kan behandle Siri-forespørsler direkte på enheten. For forespørsler som ikke trenger å hente informasjon fra internett er ikke Siri avhengig av trådløse nett eller mobilnettverk.

S9 SiP inkluderer andre generasjons ultrabredbånd-chip som gjør det mulig å bruke Presisjonssøk for iPhone 15-produktserien, som har samme chip. Presisjonssøk gir deg avstand og retning i tillegg til synlige, følbare og hørbare veibeskrivelser til en forlagt iPhone, selv om den er i et annet rom eller brukeren ikke husker hvor den ble lagt etter et dykk for eksempel.

Klokken er blitt såpass ekstrem at den virker ned til -20 grader og opp til 50 grader, og også tåler høydemetere fra 500 meter under havoverflaten og helt opp til 9000 meters høyde. Apple sier det skal til dersom man skal bestige verdens høyeste tinder - og da har man jo litt å gå på.

Som dykkeklokke kan man bedrive sportsdykking ned til 40 meter – og nå også fridykking. Apple har samarbeidet med Huish Outdoors om appen Oceanic+.

For turgåere finnes det nå nye topografiske kart i Kart-appen viser viktige detaljer som interessepunkter og møtepunkter samt nyttige detaljer som åsskygger, konturer, høyde og rutepunkter for mobilnettverk og Nødanrop (SOS). I første omgang gjelder dette for USA.

Klokken har også Apples mest lyssterke skjerm, der den maksimale lysstyrken når 3000 nit. Ypperlig for motlyssituasjoner, men den kan også dempes helt ned til 1 nit slik at man ikke mister mørkesynet.

Apple Watch Ultra 2 (49 mm) kan bestilles allerede nå, og er til salgs fra fredag 22. september. Pris fra 10'990 kroner. Og man kan for første gang faktisk velge en karbonnøytral versjon (når du velger en ny Trail Loop eller Alpine Loop).