MACWORLD:

Foto: Apple

Apple satser på KI-revolusjon under WWDC25

Nye rykter og Tim Cooks uttalelser antyder at Apple vil introdusere avanserte KI-integrasjoner, muligens en 'AppleGPT', og styrke personvernet med lokale KI-operasjoner.

Publisert

Ting tyder på at noe kommer til å skje på KI-fronten. Etter alle solemerker å dømme kommer Apple til å lansere helt nye KI-integrasjoner i løpet av WWDC25.

En rekke indikasjoner tyder på dette, inkludert Tim Cooks egne utsagn om selskapets interesse for KI. Mange tenker kanskje at det hittil har blitt med praten, for OpenAI og Google ligger tilsynelatende langt foran med sine eksponerte verktøy. 

Mange tenker kanskje at Siri er en form for KI, men ikke i den forstand vi kjenner verktøy som ChatGPT. Og nå kommer ryktene om at Apple kommer til å lansere en slik tjeneste, eller ihvertfall at en form for "AppleGPT" er i bruk internt i selskapet.

Kommer sluttbruker til å få liknende muligheter? Ikke nødvendigvis, for Apples strategi sålangt har vært å bruke maskinlæring som en bakenforliggende teknologi som integreres i andre verktøy. For eksempel viser det seg nå at Apple har kjøpt domenet iWork.ai, noe som kan resultere i nye versjoner av Office-konkurrenten som har støtte av KI-funksjonalitet. 

Flere tror at det samme kommer til å skje for utviklingsmiljøet Xcode. Dette virker som en opplagt sfære for KI-verktøy, og denne muligheten finnes allerede i alle de etablerte store IDE-ene.

Apple har også tilgang til enorme mengder med regnekraft lokalt på dine og mine enheter, slik som de nevrale nettverkskjernene i Apple Silicon-brikkene på en iPhone. Og at man kommer til å utnytte dette og samtidig fremheve fortreffeligheten av å kunne kjøre KI-operasjoner lokalt og derved også kunne ta vare på personvernet siden man ikke er avhengig av nettilgang og datalekkasje. Dette vil kreve store KI-modeller lokalt installert gjennom OS-oppdateringer.