Foto: Apple
Foto: Apple

iPad i nye farger og M2-chip

Og i tillegg: Nytt iPad-tastatur. Og ny AppleTV 4K. Og iPadOS 16. Og ProRes. Og...

Publisert Sist oppdatert

Apple har nettopp lansert en redesignet iPad i fire nye farger.

Nye iPad

I tillegg får du en stor 10,9-tommers Liquid Retina-skjerm, kraftig A14 Bionic-chip, avanserte kameraer, rask trådløs tilkobling, USB-C (nemlig), støtte for det nye Magic Keyboard Folio og mer.

I tillegg: Oppdaterte kameraer, inkludert et 12 MP frontkamera med ultravidvinkel flyttet til den ene langsiden av iPaden for en bedre opplevelse i videosamtaler, og et oppdatert 12 MP kamera på baksiden, for bilder og 4K-video. En USB-C-port støtter en rekke tilbehør, Wi-Fi 6 gir raskere tilkoblinger, og modeller med mobilnett har lynrask, mobilt 5G.

Nye iPad har helskjermdesign i fire finisher – blå, rosa, gul og sølv. Wi-Fi-modellene av iPad koster fra kr 6290.

Nye Magic Keyboard Folio

Nye Magic Keyboard Folio har innebygd styreflate til oppgaver som krever høy presisjon, og en funksjonsrad med 14 taster. Den fleksible, todelte designen består av et avtagbart tastatur og et beskyttende bakpanel, som begge festes til iPad med magneter. En justerbar støtte sikrer stabil visning. Magic Keyboard Folio beskytter dessuten iPad når du er på farten. Fra kr 3 290. Tilgjengelig fra 26.10.

Nye iPad Pro

Apple presenterte også en oppdatering av iPad Pro med M2-brikke på innsiden, i tillegg til forbedret pekeopplevelse med Apple Pencil, ProRes-videofilming, lynrask Wi-Fi 6E og kraftige funksjoner i iPadOS 16 slik som StageManager for dynamiske vinduer og multi-tasking.

M2 har 8-kjerners CPU – opptil 15 prosent raskere enn M1 – med nyvinninger for både ytelses- og effektivitetskjernene, og 10-kjerners GPU med opptil 35 prosent raskere grafikkytelse for de mest krevende brukerne. Kombinert med CPU-en og GPU-en kan 16-kjerners Neural Engine utføre 15,8 billioner instruksjoner per sekund – 40 prosent mer enn M1 – noe som gjør iPad Pro enda kraftigere ved behandling av maskinlæringsoppgaver. M2-chipen har også 100 GBps med felles minnebåndbredde – 50 prosent mer enn M1 – og den støtter opptil 16 GB med raskt fellesminne, slik at multitasking og arbeid med store filer går lekende lett.

Nye AppleTV

Og som om ikke det var nok så kommer det også en (det vil si to) nye AppleTV: Med A15 Bionic-chip og HDR10+. Lagringskapasitet og tilkoblingsmuligheter vil differensiere modellene.

Nye Apple TV 4K er tilgjengelig i to konfigurasjoner: Apple TV 4K (Wi-Fi) med 64 GB lagringsplass, og Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) med støtte for Gigabit Ethernet for raske nettverksfunksjoner og strømming, mesh-nettverksprotokollen Thread for å koble til enda flere smarte enheter i hjemmet, og dobbelt så mye lagringsplass for apper og spill (128 GB).

De to iPad-modellene er tilgjengelige fra 26.10., mens nye AppleTV blir å finne fra 4. november. Bestilling kan gjøres umiddelbart. iPadOS 16 lanseres mandag 24. oktober