Foto: Parker Ortolani

iOS 17 får dagbok

Rykte: Under WWDC23 kommer Apple til å lansere en helt ny app for iOS kalt "Journal".

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg WWDC23, som avholdes i begynnelse av juni.

Apples utviklerkonferanse er tidspunktet til å lansere nyheter for alle selskapets operativsystem på tvers av platformer. Inkludert iOS 17.

Med de store revisjonene av OS ser man gjerne etter en betydelig ny funksjon, gjerne med publikumstekke. Med andre ord mer enn bare feilrettinger for forbedringer, men noe som frister til å oppgradere.

The Wall Street Journal skriver i en sak at iOS 17 kommer til å innehold en helt ny app (usikkert om den installeres automatisk eller må lastes ned) kalt "Journal". Og ja, en form for dagbok. Nå finnes det selvfølgelig løsninger for dette på iOS allerede, og noen er da naturlig nok redde for å bli "sherlock'et" - en beskrivelse av å få din app overflødiggjort ved at Apple inkluderer en liknende funksjonalitet gratis i sin programvare.

Et godt rykte er vel og bra, men Parker Ortolani tok det ett skritt videre ved å lage en mockup av det han mener finnes av funksjonalitet i den nye appen. Den beskrives som en form for sammensmeltning av helse-appen og notat-appen. Antakelsen er nemlig at Apple vil bruke kunstig intelligens (les: Siri) i en eller annen form til å kunne kategorisere og "organisere" dagen for deg automatisk. Vi antar at en liten titt i kalenderen vil hjelpe, også.

Hvorfor en egen dagbok-app som Apple mener vi alle vil trenge? Er det for å styrke bevisstheten rundt egen skjermbruk? Fokus på mental helse eller mindfullness? En satsning innen eHelse som kan bli til en måte å kommunisere med fastlegen på?

Appen skal være for iPhone / iPad og AppleWatch.

Via WSJ