LTE: Kutte navlestrengen til iPhone? (Foto: Apple)
LTE: Kutte navlestrengen til iPhone? (Foto: Apple)

AppleWatch med LTE?

Rykte: Apple kommer til å lansere to nye AppleWatch-modeller i år, hvorav én med LTE-tilkobling. Det kan være snakk om nytt design, også.

Publisert Sist oppdatert

Apple Watch er verdens mest solgte smart-ur. Apple kan lansere to nye modeller innen årets utløp, hvorav den ene kan bli bestykket med LTE-modem fra Intel.

Intel vs. Qualcomm

Apple Watch tok et langt skritt mot full autonomi med versjon 2 da smarturet fikk innebygget GPS. Og ryktene vil ha det til at det kan bli full klipp av navlestrengen mot iPhone ved at det kan komme en modell med innebygget LTE-forbindelse. 

Om det betyr at man kommer til å snakke på mobilen inn i håndleddet er ikke sikkert – det kan være snakk om begrenset datatilgang i første omgang, mest for korte meldinger, nedlasting av sanger og podcaster, synkronisering av trenings- og fitnessinformasjon og liknende. 

Det avgjørende vil bli å finne balansen mellom datatrafikk og batterilevetid. På pluss-siden går batteriteknologien fremover og blir mer effektiv, men et LTE-modem kan potensielt gjøre et stort innhugg i batteritiden.

Det spekuleres i at det er Intel som kommer til å levere LTE-modemet for Apple. Apple har bestilt modembrikker fra Intel til iPhone i senere tid, og kan muligens komme til å utvide samarbeidet nå som Apple ligger i en rettskonflikt med Qualcomm over nettopp LTE-lisensieringer.

Noen kilder mener også å vite at det kan bli snakk om et nytt design når Apple lanserer nye smartur. Det hadde vært spennende!

Via Bloomberg