Foto: Salto
Foto: Salto

Med AppleWatch som nøkkel

I adgangskontrollsystemet Salto KS kan smarturet nå erstatte iPhone og fob.

Publisert

Det smarte hjem er forlengst også en mulig realitet for kontoret.

Adgangskontrollsystemer med brikke (fob) eller adgangskort er selvfølgelig ikke noe nytt, men med moderne systemer kan også en iPhone benyttes. Og med Salto KS nå også en AppleWatch.

Fysiske nøkler kan erstattes med digitale enheter etter konseptet Keys as a Service.

Både iPhone og AppleWatch har et ekstra lag med sikkerhet innebygget gjennom biometrisk sikkerhet eller PIN-kode som en fob eller et trådløst nøkkelkort ikke har, og representerer heller ikke samme risiko ved tap som andre fysiske enheter uten denne funksjonen. Denne løsningen er typisk i bruk med en trådløs nettforbindelse.

Smarte låser har en del hjemme allerede, men det er noe helt annet å integrere et slikt system i et næringsbygg, for eksempel, i kombinasjon med fysiske nøkler, andre systemer for kontroll av adgang, og ikke minst lås-systemer med krav til sikkerhet i henhold til forsikrings-godkjenninger. Ved kommersielle systemer stilles det også krav til skalerbarhet og sentrale driftsanlegg.

Denne typen låssystemer med trådløs kortleser integrert i dørvrider benyttes ofte i hoteller, og egner seg dermed også for selv-insjekking, kontor-fellesskap, Air BnB, og liknende.

Via Salto Systems