Foto: Apple

AppStore-priser øker

Alt ser ut til å øke i pris om dagen, inkludert digitale varer.

Publisert

Mange har merket at priser har steget i senere tid - eller selvfølgelig også gjennom den onde tvillingbroren: Krympflasjon.

Heller ikke Apples app-salg er forskånet for dette, og fra og med midten av februar - nærmere bestemt den 13.02. - innføres et nytt prisregime.

Apple publiserte denne oppdateringen på fredag (alle dårlige nyheters dag), og man finner også en liste over nye pris-punkter på en PDF.

Dette samtidig med at selskapet for en stund tilbake annonserte at det fremover vil bli anledning til å sette priser med langt større fin-kontroll for utviklere, som tross alt definerer hva de ønsker å belaste kundene for enten det er for en app, eller for in app-kjøp.

Nyheten omfatter en rekke andre land, også. Det er ikke nødvendigvis slik at prisene alltid går opp - noen land setter for eksempel ned merverdiavgift, og det gjenspeiles også i AppStore-prisbildet. Og litt av poenget med justeringen er å gjenspeile ulike valutaers kursssvingninger slik at prisbildet blir mest mulig enhetlig på tvers av de ulike nasjonale markedene. Med AppStore server Apple hele 175 butikk-fronter med så mye som 44 ulike valutaer.

Så kanskje det er en god idé å kjøpe den appen du har holdt litt tilbake på snarlig...

Via Apple