Foto: Apple

I et Apple Vision Pro-laboratorium

Book deg inn på en Apple Vision Pro developer lab for å prøve maskinvaren.

Publisert

Det er store forventninger til Apples kommende AR-brille, Vision Pro.

Men også stor skepsis - ikke så rart, kanskje, for de aller færreste har faktisk prøvd selv. Nå er det kanskje sunt å utvise en viss tvil over hvilket tomrom i maskinvare-matrisen disse brillene skal fylle. Kanskje de derimot faktisk skal erstatte noe annet, snarere enn å komme i tillegg?

Men mye avhenger selvfølgelig også av utviklerne, som skal tilpasse apper til denne nye plattformen som Apple kaller for spatial computing. Har vi landet på romlig dataprosessering på norsk?

Utviklere kan velge å tilpasse en allerede eksisterende iOS- eller iPad-app til den nye plattformen - eller utvikle noe helt nytt. Det blir trolig mest av de førstnevnte, kanskje, og der trolig de som allerede gir en form for tredimensjonal opplevelse er gode kandidater. 

Men Apple gir noen utvalgte (på bakgrunn av søknad) programmerere anledningen til å få prøvd sine fremskritt på ekte Vision Pro-maskinvare. Du må komme til Apple, riktignok, men du har følgende lokasjoner å velge mellom: Cupertino, London, München, Shanghai, Singapore, og Tokyo. Du må være 18 år, og ha en Apple utvikler-konto. 

Via Apple