Foto: Apple

Apple Vision Pro klar

Forhåndsbestilling fra 19. januar, tilgjengelig fra 2. februar (i USA).

Publisert

Apple ønsker velkommen til æraen for "spatial computing" med Apple Vision Pro

Det blir spennende å se hva den norske begrepsbruken blir - snakker vi "romlig datakraft"?

Okke som - etter å ha blitt lansert i fjor etter mangeårige rykter er Apples AR/XR-brille endelig klar for å møte verden. Og om din verden er i USA så kan disse to verdenene møtes i februar.

Mangt er sagt og skrevet om det Apple kaller en helt ny plattform, og det synes rimelig opplagt at brillene faktisk må oppleves for å kunne forstå opplevelsen. Både forstå hvordan det hele føles, men også hvorvidt det faktisk har noe for seg.

"Feriefilmen svever i luften foran deg som om du satt på Colosseum kino", for eksempel. "Naviger i Safari med fingrene og øynene". Vel og bra - kanskje. Og kanskje det faktisk er genialt. 

Vi får se, og høre, og føle når den tid kommer her til lands. Når blir det? Høyst uvisst. Billig blir det ihvertfall ikke, med en start-pris på rundt 36'000 kroner. Bruker du briller? Da trenger du Zeiss-linser i tillegg (til en pris). 

Kanskje jobben din trenger et par slike - du vet, Forskning og utvikling? For det blir også spennende å se: Blir dette innledningsvis et premium-produkt for de få, og som på sikt kommer til å komme i en "folkemodell"?

Via Apple

PS: De lades med USB-C!