SDK: Mange utvikler egne løsninger på basis av Salesforce-rammeverket. (Foto: Salesforce)

Apple i partnerskap med Salesforce

Skal sammen utvikle eksklusive nye funksjoner for iOS og et eget SDK for verdens største CRM.

Publisert Sist oppdatert

Apple og Salesforce har kunngjort et samarbeid om CRM-løsninger.

Apple fortsetter dermed satsningen på strategiske partnerskap med de store teknologiselskapene, og har fått et solid fotfeste innen mange av Fortune 500-selskapene.

Salesforce

Salesforce er utvikler og tilbyder av verdens største plattform for CRM, customer relationship management. Slike systemer er til for å bygge kunderelasjoner, håndtere disse og finne nye satsningsområder, men også for å spore salg og omsetning.

Apple, på sin side, utvikler et populært operativsystem for mobile enheter som har en enorm nedslagsflate. Nå stikker de to selskapene hodene sammen for å komme opp med innovative løsninger som begge vil tjene på.

Rammeverk og kurs

For det første skal det lanseres et rammeverk for utviklere slik at det kan genereres native iOS-applikasjoner basert på Salesforce Mobile SDK for iOS.

For det andre vil man legge tilrette for et utviklings-kurs for iOS på Trailhead, et web-basert læringsverktøy fra Salesforce.

Salesforce er brukt i Norge, for eksempel av Stokke, Circle K og Telia, men foreløpig ikke i like stor grad som i Sverige og mange andre land verden over. Salesforce trapper imidlertid nå opp aktiviteten sin i Norge.

Du kan lese mer om samarbeidet hos Salesforce her.

Via Apple