PRO: Åttende og niende generasjon Intel Core-prosessorer (Foto: Apple)
PRO: Åttende og niende generasjon Intel Core-prosessorer (Foto: Apple)

Apples første 8-kjerners notebook

Nye MacBook Pro slår alle tidligere hastighetsrekorder, og det blir også noen justeringer av tastaturet. Men alt har sin pris.

Publisert Sist oppdatert

Apple oppdaterer MacBook Pro med raskere prosessorer.

Utvendig er designet likt, men innvendig når det nye høyder.

MacBook Pro tidlig 2019

Det har gått noen rykter i det siste om at nye MacBook-modeller var nært forestående. Et hett rykte var at det kunne bli snakk om en helt ny modell med 16-tommers skjerm. 

Dette ryktet har ikke materialisert seg enda, men selv om vi når hatt fått nye 13- og 15-tommere så er det fremdeles tid for utviklerkonferansen WWDC 2019 om ikke mange ukene - så ting kan fremdeles skje.

På den annen side: Dette kan være Apples måte å rydde en notebook-oppdatering av veien slik at det ikke tar luven fra alle programvareoppdateringene som vil lanseres. 

Men vi har alltids One more thing, eller? Er det ikke på tide at vi får se et lite glimt av den modulære Mac Pro-modellen snart?

8 kjerner

MacBook Pro får nå åtte kjerner for første gang. Altså den raskeste MacBook noensinne. MacBook Pro yter nå dobbelt så raskt som en firekjerners MacBook Pro, og 40 prosent raskere enn sekskjerners MacBook Pro.

15-tommers MacBook Pro leveres nå med raskere seks- og åttekjerners Intel Core-prosessorer med Turbo Boost opptil 5,0 GHz, mens 13-tommers MacBook Pro med Touch Bar leveres med raskere firekjerners prosessorer med Turbo Boost opptil 4,7 GHz.

Det betyr: Mere regnekraft, og takket være det kraftige grafikkortet også avlasting av hoved-prosessoren - som igjen gjør maskinen enda raskere.

3D-designere kan rendre scener raskere, musikkprodusenter kan spille av prosjekter med enda flere Alchemy-programtillegg i Logic Pro X, utviklere kan kompilere kode opptil 65 % raskere i Xcode, fotografer kan legge til kompleks redigering og filtre opptil 75 prosent raskere i Photoshop, forskere kan regne ut avanserte simuleringer av væskedynamikk opptil 50 prosent raskere i TetrUSS, og videoredigerere kan redigere opptil elleve flerkamerastrømmer i 4K-video samtidig i Final Cut Pro X. Bare for å nevne noe.

Og ja, Apple skal ha gjort små modifikasjoner av tastaturet. Det er fremdeles samme generasjon tastatur med de samme tastene med lite "travel", men en komponent skal være skiftet til et annet materiale. Dette, sammen med membranen som Apple har installert under tastene for å hindre inntrengning av smuss, skal gjøre helhetsopplevelsen bedre.

Pris

Den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro med Touch Bar og 15-tommers MacBook Pro fås kjøpt for henholdsvis kr 19.990 og kr 26.990. 

Tilgjengelig fra Apple allerede idag, og fra Apple-autoriserte forhandlere senere denne uken.

Via Apple