SLANKERE: MacBook Air er tynnere og mindre, men kraftigere og har to USB-C-porter. (Pressefoto: Apple)
SLANKERE: MacBook Air er tynnere og mindre, men kraftigere og har to USB-C-porter. (Pressefoto: Apple)

MacBook Air er Apples grønneste

Nye MacBook Air med Retina-skjerm og TouchID er ikke bare lett, men også bærekraftig, takket være en helt spesiell legering.

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserte nylig en oppfølger til suksessen MacBook Air.

Nye MacBook Air veier kun én og en kvart kilo,  men er uansett Apples mest bærekraftige datamaskin noensinne.

MacBook Air 2018

Det reduserte materialforbruket i den nye maskinen bidrar selvfølgelig sterkt til regnestykket, men det er først og fremst det faktum at Apple benytter 100 prosent resirkulert aluminium i skallet som gjør den så grønn.

Apple har komponert en helt spesiell legering som er like kraftig som jomfruelig aluminium, men som reduserer karbon-fotavtrykket med 50 prosent. Det er faktisk metallskav fra freseprosesser lik det Apple benytter for å hule ut skall til datamaskiner og telefoner som inngår i miksen.

Den komplette resirkuleringsgraden er bekreftet av et eksternt selskap, og Apple er dermed på sporet av å ikke behøve å utvinne nye metaller gjennom gruvevirksomhet i fremtiden. 

"It's designed to use fine shavings of recaptured aluminium that are re-engineered down to the atomic level. This new alloy is as beautiful and robust as any we've used before," sier Laura Metz, Apples senior product manager.