BÆREKRAFTIG UTVIKLING: – Apple jobber hver dag for å utvikle teknologi som gjør livet bedre samtidig som vi beskytter planeten, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding. (Foto: Apple)

Vil utvide bruken av resirkulerte materialer i alle produkter

Apple har satt seg nye mål for en bærekraftig fremtid. Nå vil de blant annet bruke 100 prosent resirkulert kobolt i batterier innen 2025.

Publisert Sist oppdatert

Apple har allerede satt seg mål om å være karbonnøytrale innen 2030. Nå har de satt seg ytterligere mål for å sikre en bærekraftig fremtid: Innen 2025 håper selskapet å kunne benytte 100 prosent resirkulert kobolt i alle Apple-batterier. I tillegg skal magneter i Apple-enheter bruke 100 prosent resirkulerte sjeldne jordmetaller innen denne tiden, og alle kretskort som er designet av Apple skal benytte 100 prosent resirkulert loddetinn og gullbelegg.

Omtanke for miljøet

I 2022 utvidet Apple bruken av resirkulerte metaller. Nå er nesten to tredjedeler av all aluminium, opp mot tre fjerdedeler av alle sjeldne jordmetaller og mer enn 95 prosent av all wolfram i Apple-produkter gjenvunnet fra 100 prosent resirkulerte materialer.

Med dette fremskynder også Apple målet om å gjøre alle produkter karbonnøytrale innen 2030.

– Apple jobber hver dag for å utvikle teknologi som gjør livet bedre samtidig som vi beskytter planeten, sier Apple-sjef Tim Cook, i en pressemelding. Han fortsetter:

– Fra å bruke resirkulerte materialer i produktene våre til ren energi i driften, er omtanke for miljøet en sentral verdi for hva vi lager og hvem vi er. Så vi fortsetter med troen på at fantastisk teknologi skal være til nytte både for brukerne og planeten, sier han.