BEATS1: 24/7 global radio fra Apple. 

Lytt til Beats1-spillelister fra arkivet

Dessuten: Har Apple planer om Beats2 og Beats3?

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserte nylig en strømmetjeneste for musikk kalt Apple Music som et supplement til iTunesStore, verdens største utsalgssted for musikk. Strømmetjenesten er abonnements-basert mot betaling med mulighet for tre måneders gratis prøvetid.

Global radio 24/7

Samtidig med Apple Music lanserte Apple også en global radiostasjon kalt Beats1, et navn som henspeiler på integrasjonen av strømmetjenesten fra selskapet Beats by Dr. Dre, som Apple kjøpte (og som også inkluderer hodetelefon-avdelingen).

Beats1 er et globalt fenomen som altså gir hele kloden anledning til å lytte gratis til den samme programposten samtidig. En nesten ukjent fenomen i vår on demand-tid, der alle kan kalle opp medier etter behov.

Beats1 er ikke en spille-liste, men en live radiosending med en rekke kjente DJ’er som kringkaster fra London, New York og Los Angeles. Blandt disse er den kjente radio-profilen Zane Lowe, som Apple snappet opp fra BBC.

Beats2-6?

Nylig ble det avdekket at Apple i lisens-avtalene med plateselskapene har sikret seg rettigheter til kringkasting av flere radiostasjoner samtidig, slik at det muligens kan bli aktuelt med både Beats2 og Beats3 dersom det blir en suksess.

En forutsetning for at Beats1-satsningen lykkes er selvfølgelig lytter-tallene, og Apple benytter seg i større grad av sosiale medier for å henvende seg til sine brukere for disse sendingene. Dette inkluderer Twitter-konto og også en Tumblr-blogg.

Spillelister

Apple Music, der man finner Beats1-sendingene på iPhone (iTunes for Mac og PC), har også en komponent for sosiale medier kalt Connect. Og dersom man sjekker Connect-feed-en til DJ’ene Zane Low, Julie Adenuga eller Ebro Darden (søk på navnene deres) så kan man faktisk finne spille-listene til tidligere live-sendinger dersom man gikk glipp av disse. Disse inkluderer ikke snakkingen, men kun selve musikk-utvalget.

Du kan lese mer om Beats1 og AppleMusic her. AppleMusics Tumblr-blogg finner du her. Følg Beats1 på Twitter her. Sjekk ut en promo-video for AppleMusic nedenfor.