SAP: Full frihet med skyløsninger for enterprise (Foto: SAP)

Apple og SAP utvikler i skyen

Utviklerpakke for skyverktøy styrker samarbeidet mellom Apple og SAP innen bedriftsløsninger. SAP Academy-undervisningsmateriell er allerede klart.

Publisert Sist oppdatert

Apple og SAP kunngjør lanseringen av en utviklerpakke for skytjenester innen utgangen av mars. Allerede nå er undervisningsmateriellet klart.

Det var i fjor at Apple og SAP inngikk en samarbeidsavtale, og denne ser ut til å bære frukter. Apple er tilstede i de aller fleste selskaper på Fortune 500-listen, og gjennom strategiske samarbeid med for eksempel også IBM styrkes fotfestet. 

I disse gjensidige avtalene er det typisk Apple som bidrar med maskinvare-knowhow, men også med lavnivå utviklingsstøtte som gjør at programvareløsninger optimaliseres.

SAP, på sin side, bidrar med en direkte tilgang til sine skybaserte serverløsninger og utvikler apper for storbedrifter og konsern.

Skyen

Innen utgangen av mars skal SAP Cloud Platform SDK for iOS være klar. Via denne utviklerpakken skrives apper som drar veksler på SAPs løsninger som SAP Cloud Platform og SAP S/4HANA.

Appene skrives i Swift, Apples eget programmeringsspråk, i tillegg til SAPs designspråk Fiori for iOS. SAPs egen utviklerbase er på 2,5 millioner utviklere, og disse kan nå møte Apples 13 millioner utviklere i et felles rammeverk. 

Du kan lese mer om SAP Academy for iOS her. Og mer om SAP+Apple-samarbeidet her. Via SAP