Foto: Apple

Sommer, sol... og beta-testing

Nå kan du prøve de nyeste OS fra Apple - gratis, men antakelig ikke helt risikofritt.

Publisert

Utviklerne har hatt det gøy med iOS 17 og de andre operativsystemene en stund nå, og nå er det din tur - du som er eventyrlysten og har litt tid til overs.

Å installere en beta-versjon av et operativsystem er ikke for de mørkeredde, for ting kan gå galt. Ting kan selvfølgelig gå helt knirkefritt, også - men du vil antakelig oppdage noe i spekteret mellom komplett systemkræsj og tap av data, til den rene fryd og gammen over de nyeste funksjonene. 

Generelt anbefales det ikke å kjøre et beta-os på en produksjonsenhet, og det er ikke sikkert du vil kunne avinstallere betaen, heller.

Merk dog at ikke alt det som ble annonsert under WWDC23 er tilgjengelig allerede nå. Noe vil først dukke opp ved slipp av fullversjonen denne høsten, og noe vil komme etterhvert som dette oppdateres. Og igjen, ikke alle funksjoner er for alle markeder. 

Det som kan testes nå er:

For å laste ned iOS 17 beta til din iPhone så går du til oppdatering under generelt i innstillinger, og skrus på beta-versjoner. Deretter vil (etter kort tid) iOS 17 beta dukke opp som et valg her. 

Du kan lese mer om beta-programmet hos Apple her. Vi regner med at også beta-versjonene vil oppdateres flere ganger før de når endelig utgave. 

Sjekk ut en video med ti av de kuleste nye funksjonene i iOS 17 beta1 under (hilsen 9to5Mac).