Foto: Apple

WWDC23: Gratis utvikler-beta for alle*

*Men tenk deg godt om først...

Publisert

WWDC23 er igang - og la oss minne hverandre om hvem denne konferansen er for: Utviklere.

La gå, vi fikk ny MacBook Air, ny Mac Studio, ny Mac Pro, og den helt nye plattformen Vision Pro - men alle operativsystem-annonseringene er for utviklere. For å lære seg nye rammeverk og teknologier, slik at app-universet er klart for å ta imot den nye iPhone når den kommer i løpet av høsten. Og hva som ellers måtte dukke opp.

Så derfor lanseres som sedvanlig også utvikler-betaer for iOS 17 og macOS Sonoma. Klart, vi er alle nysgjerrige på de nye funksjonene der også, og i løpet av sommeren er det også vanlige folks tur når den åpne beta-fasen kommer. Men så langt så har man måttet:

  1. Være utvikler (ihvertfall selvproklamert)
  2. Ha en utviklerkonto hos Apple
  3. Betale for denne med $99

Dette er fremdeles sant om man ønsker å distribuere test-versjoner av apper til sine kunder, slekt og venner. Men nytt av året er at folk flest, men en utvikler-konto, kan få laste ned og teste utvikler-betaene helt gratis. 

Men burde du? Det er ingen garantier for stabiliteten i en beta-versjon av et operativsystem, og spesielt ikke de tidlige utviklerversjonene. Og hvorvidt du kan bakke ut og re-installere det gamle systemet er også noe som må avklares. Så den vanlige advarselen går på å ikke benytte disse OS til produksjons-materiell. Så om du er avhengig av din Mac eller iPhone til jobb og viktige oppgaver, så ikke installer disse betaene; bruk heller en backup-enhet.

Om du vil ta skrittet helt ut så kan du lese en liten instruks hos ArsTechnica her.