BETA: Der er de! (Foto: Apple / Macworld Norge)

Apple med OS-oppdateringer

En tykk og god beta-suppe serveres - nytes varmt! Blant ingrediensene: Kino-modus for Apple Watch, Find my AirPods for iOS, samt nytt AFPS filsystem for macOS. 

Publisert Sist oppdatert

Apple har nettopp publisert nye testversjoner av operativsystemene watchOS, iOS og macOS som en åpen beta. Her er de største nyhetene.

iOS

iOS 10.3-betaen inneholder en nyttig funksjon for å finne de populære AirPods, Apples trådløse ørepropper - skulle de forsvinne bak en sofapute. Funksjonen er ikke ulik Find My iPhone, og fra funksjonen kan aktiverews fra en mobil enhet. Dette fører til at proppene gir fra seg et pipesignal av et visst volum. Dog skal det sies at de må være innenfor Bluetooth-rekkevidde for at det skal fungere, så ikke gå for langt før du aktiverer dette...

Mac-en får tildelt en egen nat-modus (macOS 10.12.4) der fargetemperaturen på skjermen dempes, eller rettere sagt senkes, slik at det blir mindre av det blå lyset som treffer netthinnen når kvelden faller på.

En tilsvarende funksjon finnes for iOS, og tanken er at det ikke skal hindre hjernen i å falle i søvn når det er leggetid.

watchOS

watchOS 3.2 bringer med seg noe liknende, Apple kaller det for kinomodus. Dette er en innstilling der skjermen ikke aktiveres når du griper nedi popcorn-posen. Dessuten skrus eventuelle varslinger helt av, noe som går ett skritt lengre enn Airplane mode.

iOS 10.3 bringer en annen viktig nyhet, nemlig en komplett overgang til APFS for disker. APFS er Apples eget filsystem som ble introdusert som en nyhet under macOS Sierra-betaen. Siden Apple utøver større kontroll over integriteten i systemet på de mobile enhetene, kan funksjonen aktiveres obligatorisk. 

Sluttbruker vil antakelig merke lite til intet av denne overgangen, men for både iOS og macOS vil APFS være et tryggere og mer fremtidsrettet filsystem for tiden fremover. Introduksjon av nye filsystemer hører til sjeldenhetene.

Apples beta-program finner du her. Du kan se en rekke videoer med sammenfatninger av mange flere av nyhetene nedenfor.