CARPLAY: Bedre kart og navigasjon følger med iOS 10.

Her er nye CarPlay

Oppdateringen av Apples iOS 10 bringer også nyheter til bilen.

Publisert Sist oppdatert

Under WWDC 2016 lanserte Apple oppdateringer for alle de fire store plattformene: macOS, iOS, watchOS og tvOS. Og blant alle nyhetene for mobile enheter under iOS 10 finnes også forbedringer for bilintegrasjon.

Apples CarPlay-teknologi lar en bil med tilrettelagt kjørecomputer anvende displayet i midtkonsollen og eventuelt også informasjonssystem i instrumentpanelet.

De grunnleggende funksjonene er telefon, musikk, kart, meldinger, ebøker og podcaster. I tillegg er det mulighet for å installere tredjeparts-apper fra godkjente utviklere. 

CarPlay støttes av nyere biler fra alle de store produsentene. Det finnes også ettermarkeds-løsninger fra Alpine, JBL, JVC, Kenwood, og Pioneer. 

Nytt

Blant nyvinningene er forbedringer av kart og navigasjonsløsningen med trafikkinformasjon. For eksempel kan systemet nå pro-aktivt rute om dersom det viser seg at det er trafikk langs veivalget og det er tid å spare. Dessuten kan man nå søke etter interesspunkter langs kjøreruten, og disse vil også vises i fartsretningen.

Og dersom en har en bil med informasjonssystem i instrumentpanelet med display for å vise navigasjonsmeldinger, er det nå støtte for dette også. Vi nevner at CarPlay kun tillater navigasjon gjennom Apples egen kart-app.

Er vi fremme snart?

Også Siri-innovasjonene kommer til bilen, og gjennom et eget SDK kan også tredjeparts-utviklere adressere den digitale assistenten. For eksempel vil meldings-appen støtte både Slack og WhatsApp. 

VOIP-integrasjonen i iOS 10 som tilsier en brukeropplevelse tilsvarende en ordinær telefonsamtale vil også komme til bilen. Dette gjelder for eksempel Skype.

Nytt er også muligheten for å rydde i ikonene på hjem-skjermen, og også skjule ikoner som det ikke er interesse for å vise. Har du en bil med ekstra bredt display så skal dette også støttes.

Selve musikk-appen har, på samme måte som under både macOS og iOS, blitt endret og er forhåpentligvis nå mer oversiktlig.

Du kan lese mer om CarPlay herSjekk ut en video nedenfor med et utdrag fra åpningstalen er også CarPlay-funksjoner presenteres.