Slik blir Apples nye foto-app

Photos for OS X minner mye om Photo for iOS.

Publisert Sist oppdatert

Apple har nå lagt ut en forhåndsvisning av det nye bildebehandlings- og bildearkiv-programmet Photos.

Men tenk litt på dette først: På Flickr er Apple verdens nest største kamera-produsent - slått av Canon, men mer populær enn Nikon. Og Apple lager ikke engang en kameraer…

Dette kan du lese mer om her.

Når det er sagt så er det ikke rart at Apple tar bildedelen av sine produkter alvorlig. Apples iPhone har et utrolig godt kamera, og Mac-en har lenge vært førstevalget for bilderedigering blant mange fotografer.

Photos for OS X

Men der man tidligere også satset på proff-markedet med Aperture, er det nå kun iPhoto som gjelder. Det vil si gjaldt - for i løpet av våren kommer Apple med arvtakeren, kalt Photos for OS X.

Og det første som slår en er likhetstrekkene med Photos for iOS

Ikke rart - de siste releasene av OS X for Mac har hatt flere anslag med harmonisering av både utseende og funksjonalitet mellom skrivebords-OS og mobil-OS. Og det virker som om det er Apples hovedanliggende også her: Photos er ypperlig for å hanskes med den store mediehaugen vi stabler opp, for eksempel på en 5K iMac.

Og funksjonelt kan det se ut som om Photos for OS X kommer til å beholde samme plass som iPhoto, og dermed mer eller mindre erstatte denne direkte. Men det er nye redigeringsmuligheter også, på samme måte som Photos for iOS fikk vesentlig flere hestekrefter med iOS 8.

Photos for iCloud

Vi minner samtidig om at Apple har en pågående betatest for Photos for iCloud. Alle med iCloud-konto, også gratis-versjonen, kan melde seg på. iCloud kjører i nyere nettlesere både på Mac og på PC, men har foreløpig ikke redigerings-muligheter.  

Photos for OS X kommer i løpet av våren, og vi antar at appen kun kommer for OS X Yosemite. Men vi kan ta feil. 

Les mer om Photos for OS X hos Apple her