APPLE: Rikt innhold som HTML5-objekter for bruk på nettsider. 

Apple-media på bloggen

Slik kan du berike nettsiden din med multimedieinnhold fra Apple.

Publisert Sist oppdatert

Har du en nettside og ønsker et rikere innhold med medieinnhold fra Apple? Det finnes verktøy for å bygge bannere, widgets og lenker til alt fra musikk, film og bøker til apper.

Og det er lekende lett.

Apple Music spillelister

Det er enkelt å dele dine spilleliste med venner takket være dele-knappen i Music-appen. Gjør du spillelister allment tilgjengelig, kan du bruke URL-adresse til å generere en spilleliste-widget som vist nedenfor (her single-listen for Storbritannia uke 40). 

Apple Music Connect-innhold

En del av Apples strømme-tjeneste Apple Music er en sosial komponent kalt Connect. Den brukes av artister til å legge ut meldinger og eksklusivt innhold, og dette kan du også bake inn på egne nettsider slik som vist under - først som videospiller og dernest som lydspiller.

Itunes og Ibooks-widgets

Også samlinger av innhold kan legges til blogger som rikt innhold. Dette gjelder på bøker, film, musikk og apper. Innholdet kan delvis velges selv basert på ulike kriterier, og alternativt bli generert automatisk basert på dynamiske kilder som bestselgerlister. Nedenfor en widget for Apples brukerhåndbøker på nett for Iphone, Ipad og Ipod Touch.

Itunes-bannere

Også innhold fra Itunes-butikken kan bakes inn - aktuelt for eksempel for Adeles nye album “25” som ikke er tilgjengelig på strømmetjenester. Nedenfor er det vist et banner for et enkelt-lydspor fra musikkavdelingen i Itunes.

Verktøy

Du finner verktøyene hos Apple her. De fleste eksempler vist her er basert på kode generert som IFRAME-objekter.