Foto: Apple

Apples første butikk i India

Dessuten: Første Apple Premium Partner-butikk i Stockholm

Publisert

Apples satsning på India har såvidt begynt.

Samtidig som landet forbigår Kina i folketall har Apple begynt å flytte mer av sin produksjon fra sistnevnte til førstnevnte.

Tom Cook, sjef for Apple, har reist til Mumbai for åpningen av selskapets første detaljhandel i India, og skal etter planen også møte statsminister Narendra Modi. Disse har møttes ved flere tidligere anledninger.

Apple-butikken er lokalisert i det nye BKC Bandra Kurla Complex, i et område for finans, kunst og underholdning. Vi kjenner igjen typiske design-trekk, slik som et dobbelhøyt lokale med en innskutt mesanin-etasje og rekker av trær.

Men også lokale naturmaterialer har fått innpass, slik som indisk naturstein på vegger og dessuten en forseggjort himling med spesiallagde, trekantede paneler i tre.

Butikken forsynes med strøm fra et solcelleanlegg på kompleksets tak.

Via Apple

Og i andre nyheter: Apple har en egen kategori for detaljister der lokalene er utformet i samarbeid med Apples faste arkitekter. Denne typen butikk kalles for Apple Premium Partner, og svenske mStore er nå etablert sentralt i Stockholm like ved Stureplan og som den første av sitt slag i Norden.

Du kan lese mer her.