CAR: Bedre oversikt og nye kart (Foto: Apple) Bla med pilene.

Nytt i CarPlay iOS13

Med nytt OS for mobile enheter følger det også med nye muligheter for bilen. Se bilder fra CarPlay i iOS13.

Publisert Sist oppdatert

De første offentlige betaene av Apples nye OS er ute.

Og med iOS 13 følger det også med CarPlay til bilen.

CarPlay og iOS 13

Mange føler kanskje at navgiasjons- og multimedia-løsningen som finnes i bilen ikke har helt det samme nivået som resten av maskineriet. Gode brukeropplevelser og -grensesnitt er ikke lett, heller, så kanskje like greit om Apple overtar jobben?

CarPlay har fantes i fem år, og det er kanskje å ta hardt i å si at det tok verden med storm. Små forbedringer til tross - det er først nå at systemet får en lenge etterlengtet understellsvask.

Det nye dashbordet er mer oversiktlig og helhetlig utformet, med tilgang til mere informasjon enn tidligere.

Navigasjon

Den alltid oppdaterte kart-løsningen er opplagt en hovedattraksjon i CarPlay, og gitt prisen du fort må ut med om bilverkstedet skal ta oppgraderingen så er det lett å forstå hvorfor.

Kartene vil også oppgraderes med bedre grafikk og bilder fra gatenivå i løpet av høsten og tiden fremover.

De aller nyeste og mest avanserte bilene har kanskje egne løsninger for dette, men det er ikke sikkert de er å foretrekke. Dessuten vil nok mange foretrekke integrasjonen med mobilen og gjøre bruk av dataene som allerede finnes der. Som adresser.

Musikk, kalender, Siri

Og er du på jakt etter litt kjøremusikk så kan CarPlay nå vise en serie med cover art slik at det blir lettere å navigere raskt.

Og så har også Kalender-appen kommet til bilen. Du får et raskt overblikk over dagens begivenheter, og du kan også direkte kalle opp møtet via telefonen fra app-skjermen.

Siri har også lært siden sist, men akkurat hvilken funksjonalitet som blir tilgjengelig i Norge sammenliknet med USA er enda ikke klart.

Les mere om CarPlay og iOS 13 hos Apple her.

Via macworld.com