MAC: Ikke helt opp i skyen enda (Foto: Apple)

iCloud-mappedeling i Catalina utsatt

Alle som håpet på å kunne kutte Dropbox-kontoen må vente en liten stund til.

Publisert Sist oppdatert

macOS Catalina er nå tilgjengelig som en gratis oppgradering for Mac.

Man skal tenke seg godt om før man foretar oppdateringen like fullt: Enkelte eldre programmer (og dermed potensielt også maskinvare) kan slutte å virke. Men i tillegg så er ikke alle annonserte funksjoner fullt ut klare.

macOS Catalina

Catalina frister med så mangt – inkludert spilltjenesten Apple Arcade (en abonnementsbasert tjeneste for familien på tvers av Apples plattformer), iPad-skjermutvidelsen med Sidecar, iTunes-avviklingen til fordel for dedikerte apper, Skjermtid-rapportering, Catalyst-apper fra iPad til Mac, og dessuten utvidet støtte for universell utforming og bedre sikkerhet. 

Men en lenge etterlengtet – og annonsert – funksjon for deling av iCloud-mapper rakk ikke bli ferdigstilt. Apple utsetter nå denne funksjonen til våren. Og for den saks skyld kan det hende det blir en beta-fase først, så det gjenstår å se hvordan dette vil fungere i praksis.

Funksjonen lar deg deler mapper med en privat lenke, og gi alle som har tilgang anledning til å se mapper i iCloud Drive, legge til nye filer og få den siste versjonen av filene. Med andre ord erstatte Dropbox som en reell plattform for filsamarbeid i skyen,

"Våren" betyr antakelig senest mulig – vi tipper på slipp samtidig med et mars-event der nye iPader lanseres.

Via 9to5Mac