Foto: Apple

Apple utvikler AppleGPT

Det forskes på KI også hos Apple, men mest i det stille. Det ryktes om et internt verktøy kalt "AppleGPT".

Publisert

Senere tids hype og oppmerksomhet rundt chat-roboter á lá ChatGPT har ikke fremprovosert noen reflekser fra Apple. Snarere har vi hørt rykter om forbud mot bruk av ChatGPD internt i visse utviklingsmiljøer hos Apple for ikke å risikere lekkasje av kildekode.

OpenAI, integrasjoner med Microsoft Bing, Google Bard og så videre - alle er med i racet. Men det har stort sett vært stille fra Apple. På direkte spørsmål har ledelsen ofte pekt til at det er utstrakt bruk av maksinlæring i bakgrunnen, som for eksempel i forbindelse med objekt- og tekstgjenkjenning i Bilder-appen. 

Men det er ikke like sexy som å kunne få hostet opp en tale til sommerfesten ved hjelp av kunstig intelligens med hjelp av tastaturet. 

Flere trodde kanskje at WWDC23 var stedet der ihvertfall AI-integrasjon mot Xcode skulle bli lansert - det eneste store IDE'et uten nettopp dette, og på et område der bruk av kunstig intelligens virker relativt ukontroversiell. I motsetning til andre steder der for eksempel kildekritikk og faktasjekk er mer relevant og påkrevd.

Mark Gurman fra Bloomberg mener å vite, takket være gode forbindelser, at Apple har laget et internt verktøy som uformelt kalles AppleGPT, basert på Google JAX (Googles rammeverk for maskinlæring). 

Men kanskje iOS 17 fremdeles har et ess opp i ermet?