Foto: LÆMEUR
Foto: LÆMEUR

Apple kjøper Disney?

Dette ryktet er overraskende seiglivet - så kanskje det er noe der?

Publisert

Det har lenge vært en spesiell forbindelse mellom Disney-konsernet og Apple.

Som kjent satt gründer Steve Jobs i Disney-styret, en posisjon han befestet takket være sistnevntes oppkjøp av Pixar - som Jobs kjøpte fra George Lucas. Og etter Jobs' bortgang fikk Disney-sjef Bob Iger en plass i Apples styrerom, helt til Apple startet opp TV+ tjenesten og de to selskapene plutselig kom i direkte konkurranse. 

Dessuten: Du kan få en AppleWatch-urskive med Mikke Mus.

Men noe til felles har de to fremdeles: Et verdisett og image som familievennlige foretak. Kanskje det er noe å bygge videre på? 

Bob Iger ga nylig et intervju til CNBC der det ble hintet om at lineærtv-stasjonene selskapet sitter på ikke nødvendigvis er et kjernemarkedsområde for Disney. Og med tv ute av bildet er Disney plutselig langt mer kompatibel med hva Apple kanskje kunne være interessert i: Masse immaterielle rettigheter (IP) til, for eksempel, film- og tv-serier.

Disney er i skrivende stund verd rundt $158 milliarder, mens Apple på sin side sitter på en pengebinge tilsvarende $62 milliarder (kontanter og andre likvide midler). Penger burde ikke være problemet, med andre ord.

Apple er egentlig ikke kjent for å gjøre de store, spektakulære oppkjøpene som kanskje andre tek-selskaper i større grad er beryktet for. Apple kjøper typisk små, strategiske selskaper, der Beats kanskje er det store unntaket (og så skal vi ikke glemme oppkjøpet av Next, som brakte Jobs tilbake til Apple for omlag 25 år siden). 

Men i den stadig tilspissende kampen om film- og tv-rettigheter så er det kanskje en god overlapp mellom de to imperiene som fremdeles kan finne synergier? Ryktet vil nemlig bare ikke dø ut...

Via The Hollywood Reporter