Foto: DJI

Bedre stabilisering for Osmo Mobile 6

Ferietid er videotid, gjerne med litt action involvert. En oppdatering gir bedre intelligent tracking.

Publisert

DJI Osmo Mobile 6 ble lansert for trekvart år siden, og har nå fått en viktig oppdatering gjennom Active Track 6.0.

Enheten er en håndholdt såkalt gimbal som brukes til å stabilisere en iPhone mens du beveger kameraet og/eller deg selv - gjerne i kombinasjon. Enheten stabiliserer filmopptaket fra telefonen, og på den måten minner det om en såkalt SteadiCam-kroppsrigg som du kanskje har sett i sporten eller kjenner fra film.

Resultatet er et jevnere - smoothere - opptak. Kall det gjerne proffere. 

Stabiliseringen har en fysisk komponent, som sitter i selve gimbal'en, mens ActiveTrack-funksjonaliteten er programvarestøttet ved at den aktivt kan spore motivet, typisk med tanke på sentrering i bildet. Dette kan aktiveres via en fysisk knapp, men der slike kamerastabilisatorer benyttes i ulike fasonger er programvaren også innrettet slik at funksjonen kan aktiveres ved hjelp av spesielle håndbevegelser. 

Apples iPad har, til sammenlikning, en programvarebasert funksjon som kan tracke og sentrere subjektet  under en FaceTime-samtale.

DJI oppdaterer sin Osmo Mobile 6 med denne nye funksjonaliteten slik at nye enheter som selges fra omlag august av skal ha dette innebygget. Også eksisterende kunder skal kunne oppgradere sine enheter.

DJI Osmo MObile 6 koster omtrent 1900 kroner i Norge og kan benyttes med ulike iPhone-modeller. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via DroneDJ