EDM: La det svinge, la det... (Foto: Apple)

Apple med Kygo-dokumentar

Er video-innhold ny måte for Apple å differensiere tjenester overfor konkurrenter?

Publisert Sist oppdatert

Video-innhold blir stadig større del av Apple Music-tilbudet. I sommer lanserte Apple nok en musikk-dokumentar.

Kampen er over for musikkstrømmekundene, tilsynelatende. Spotifys forsprang er i million-tallet hva gjelder antall abonnenter, riktignok mye takket være gratistjenesten. 

Hør, hør

Apples strømme-tjeneste Apple Music nærmer seg nå 30 millioner betalende abonnenter. Med iOS 11 i høst vil vi også se en ny app-design med større fokus på sosiale aspekter ved lytteopplevelsen, slik at man kan se hva venner hører på. 

Men Apple Music-navnet er i ferd med å bli misvisende, for i senere tid har et økende videotilbud blitt del av opplevelsen. Det være seg musikkdokumentarer om Sean Combs eller også reality-programmet Planet of the Apps. I høst kom også spinoff-serien Carpool Karaoke, dog uten James Corden bak rattet.

I tillegg har Apple ansatt to tidligere Sony-produsenter, muligens med hensikt om å gå Netflix i næringen.

EDM-fans generelt, og Kygo-fans spesielt, har i sommer kunnet glede seg over å se dokumentaren rundt den norske artistens reise i musikk-verdenen. Filmen, kalt «Kygo: Stole the Show», gir oss et innblikk i bergenserens tidlige liv og raske ferd mot toppen av elektronisk dansemusikk med en kulminasjon i en stor konsert på begynnelsen av 2016.

Du kan se traileren for filmen under.