HÆ? Digital lyd fra telefonapparatet rett til sanseapparatet (Foto: Cochlear)
HÆ? Digital lyd fra telefonapparatet rett til sanseapparatet (Foto: Cochlear)

Verdens første Made for iPhone hørselsimplantat

Nucleus 7 fra Cochlear sender telefonanropet fra iPhone eller FaceTime-samtalen fra iPad rett til hørselsnerven.

Publisert Sist oppdatert

Nucleus 7 er det første cochleaimplantat som er sertifisert som Made for iPhone, og er utviklet som et samarbeid mellom Apple og produsent Cochlear. Apple vil ikke kreve lisenspenger for disse Mfi-produktene i det som kan bli en ny nisje i markedet.

Cochleaimplantat er et system som omformer lyd til elektrisk stimulering på hørselsnerven, og er et hjelpemiddel for døve eller sterkt tunghørte som ikke har nytte av høreapparat.

Implantatene har en ytre og en indre komponent, der den ytre likner et konvensjonelt «bak øret»-høreapparat og som formidler lydimpulser trådløst til den indre delen, som igjen overfører disse til hørselsnerven.

Finn

Apple har tilpasset sin proprietære W1-Bluetoothbrikke til å fungere sømløst sammen med mottakerdelen, og sikrer på denne måten en mer stabil og energieffektiv tilkobling.

En Bimodal-løsning gjør at også et implantert kan kombineres med et konvensjonelt høreapparat i hvert sitt øre, med synkronisert lyd til begge ører.

Teknologien minner om det vi finner i AirPods, og på samme måte kan også Nucleus 7 finnes igjen fra en iPhone dersom man skulle ha forlagt den. Og via en app kan også lyden generelt justeres.

Ved hjelp av koblingen mot en iPhone eller iPad vil lydsignalet fra en telefon- eller videosamtale, et musikkstykke eller en film kunne sendes direkte til implantatet uten å måtte ta omveien via romklang. 

Cochlear forhandles i Norge av Medisan.

Via Cochlear. Sjekk ut en promo-video nedenfor.