IOS: Et bilde sier mer enn tusen ord. (Foto: Apple)

70 nye emoji på vei

Ikke før har vi fått iOS 12, så kimer klokkene for 12.1. Med mange nye emotikoner.

Publisert Sist oppdatert

iOS 12.1 for iPhone og iPad vil, nå oppdateringen er klar, bringe med seg nye funksjoner for mobile enheter. Og nye emoji.

Emotikonene vil bli tilgjengelige også for Apple Watch og Mac, og inkluderer karakterer med rødt hår (endelig!), grått hår, krøllete hår, uten hår, flere smilefjes, samt en rekke for dyr, sport og ikke minst mat. 

Et bilde sier mer enn tusen ord

Noen ganger sliter vi med å finne de rette ordene, og noen ganger er det rette ordet et bilde. Favoritten «ansikt med gledestårer» er et godt eksempel på det. 

Mange emoji fungerer også som symbolbærere, som konnotasjon, i større grad enn som ren og direkte meningsformidling – denotasjon.

Også i overført betydning kommer en rekke nye symboler til: For eksempel månekake, rød gavekonvolutt og nazar (amulett).

Og nå som det er hummerfiske haster det jo skikkelig med å få hummer-emojien på plass!

Emojiene som er del av iOS 12.1 er Apples design-svar på de offisielt godkjente tegnene som er del av det ratifiserte Unicode 11.0. Apple jobber i tillegg med å få anerkjent en rekke emoji relatert til funksjonshemmelser i Unicode 12.0 som kommer til neste år. 

Du kan se hele listen med kommende emoji hos Emojipedia her

Via Apple