IOS 9: Ikke alle ble med (Foto: Emojipedia).

IOS 9 vokser raskt, inkluderer nye emoji

Nye flagg-emoji for Bouvetøya, Svalbard og Jan Mayen samt Antarktis er blant attraksjonene i det som kan bli Apples raskest voksende OS.

Publisert Sist oppdatert

Apple kunne mandag melde at IOS 9 ser ut til å bli ikke bare det raskeste voksende operativsystemet, men potensielt sett selskapets mest nedlastede programvare noensinne.

Nedlastingsfrekvensen var egentlig en fotnote i en pressemelding som dreide seg om start på salg av Iphone 6s og 6s Plus over disk førstkommende fredag 25. september i 12 utvalgte land.

Emoji

Ved siden av hovedattraksjonene i IOS 9 så finnes det mange små perler også, inkludert alles favoritt: Nye emoji.

Emojiene startet sitt liv som japanske piktogrammer, men har siden gått seiersgang verden over, spesielt etter at de ble del av mobile operativsystemer. I dag er mange en del av Unicode-systemet, og kan også omfattes av ISO-standarder.

Emojiene kan være definert i henhold til en slik standard, men det er opp til de enkelte å implementere et grafisk utseende. Det er derfor de kan se forskjellig ut på Iphone og Android.

Fremtiden for Iphone og Ipad.

IOS 9

IOS 9 inkluderer en rekke emojier, spesielt landsflagg, som tidligere var støttet i operativsystemet, men som ikke hadde funnet plassen på standard emoji-tastaturet. Disse var tidligere kun tilgjengelige gjennom tredjeparts emoji-tastaturer som for eksempel Flags.

Mange ønsket seg taco-emoji eller langfinger, men den gang ei. Derimot kan Norge glede seg over å ha fått emoji-flagg for Bouvetøya samt Svalbard og Jan Mayen. Selv om dette faktisk tilsvarer det offisielle norske flagget. 

Det samme er ikke tilfelle for det antarktiske kontinentet, som også har fått eget eomji-flagg som helhet. Også EU-flagg har kommet med, og mange andre med.

Neste runde med nye emoji kommer med IOS 9.1, formodentlig i november dette året. Ikke alle IOS 9-emojier er tilgjengelig på OS X - full støtte først gjennom El Capitan mot slutten av måneden.

Via Emojipedia