Collage: Apple
Collage: Apple

Tid for oppdatering

Apple oppdaterer hele programvare-linja: iOS/iPadOS 15.4, tvOS / HomePodOS 15.4, watchOS 8.5 og macOS Monterey v12.3.

Publisert

Viktigst av alt: Nye emojis!

Hele 123 emotikoner og piktogrammer har funnet veien til Apples OS, etter å ha vært en runde innom Unicode-konsortiet. Blant nyhetene finner vi troll (!), melting face, og gravid mann (!). Kanskje vi har de emojiene vi trenger?

Mange av disse oppdateringene fokuserer på sikkerhetsforbedringer og feilrettinger, men også nyheter slik som støtte for Captive WiFi nettverk i tvOS. Som tillater deg å koble en AppleTV til et nettverk, slik du finner i hoteller, som krever ekstra autentisering.

Også watchOS 8.5 har i all hovedsak fokus på stabilitet og generelle oppdateringer i linje med de andre operativsystemene. Men i tillegg til emojiene har iOS 15.4 også nå (endelig) støtte for FaceID med ansiktsmaske. Pandemien er kanskje ikke helt over enda, så dette kan komme godt med.

Den største nyheten er antakelig Universal Control for macOS. Funksjonen ble lansert ifjor sommer, og lar deg med utgangspunkt i en Mac bruken en iPad som ekstra skjerm. Programvaren vil automatisk overføre input fra tastatur, styreflate eller mus også til den ekstra skjermen som sitter i nettbrettet, og det krever litt smarthet for å finne ut når man ønsker å ha fokus utenfor selve Mac’en. Både Mac og iPad må være oppdatert med de siste versjonene av disse operativsystemene.