ARBEIDER MED SAKEN: Eddy Cue i Apple-ledelsen bekrefter at Hjemmedeling av musikk er på vei tilbake til iOS. (Foto: Apple)

Hjemmedeling ventes tilbake i iOS 9

Hjemmedeling for musikk forsvant da Apple oppgraderte til iOS 8.4 og introduserte Apple Music. Nå kommer funksjonen tilbake.

Da Apple lanserte den nye operativsystem-versjonen for iPhone og iPad nylig, iOS 8.4, forsvant funksjonen Hjemmedeling av musikk, som har vært med i en lang rekke iOS-versjoner tidligere.

Hjemmedeling gjorde det mulig å strømme musikk fra iTunes via brukerens lokale trådløsnett hjemme.

Opprinnelig kunne man strømme både musikk og video rundt i boligen på denne måten, men etter oppgraderingen til iOS 8.4 er det bare video som kan strømmes på denne måten. Muligheten til å strømme musikk forsvant samtidig med at den nye musikktjenesten Apple Music ble introdusert.

Lisensproblemer

Apple-fokuserte nyhetssteder skriver nå at Hjemmedeling av musikk trolig er fjernet av hensyn til lisensavtaler i tilknytning til Apple Music.

Det er sannsynlig at Apple ikke har rettighetene til å la brukerne strømme innhold fra Apple Music via trådløst lokalnett som for eksempel Hjemmedeling, skrev 9to5Mac.com tidligere denne måneden.

Løsningen i øyeblikket er å abonnere på familieversjonen av Apple Music, som lar opptil seks personer i en husstand være abonnenter. Prisen øker da fra 99 til 149 kroner i måneden.

Twitter-bekreftelse

Det er Eddy Cue, Apples sjef for internett-programvare og tjenester, som nå har bekreftet at Apple arbeider med å gjeninnføre Hjemmedeling i iOS 9, som kommer til høsten. Bekreftelsen kom i form av en Twitter-melding fra Cue, der han skrev at «We are working to have Home Sharing in iOS 9».

TWITTER: Her er Twitter-meldingen som bekrefter at Apple arbeider for å reintrodusere Hjemmedeling for musikk.

Noen av dem som har kommentert meldingen, legger vekt på at Cue sier at Apple arbeider med saken og at dette ikke må tolkes som en bekreftelse på at saken er løst ennå.

Det er også uklart om hjemmedeling vil være inkludert i den nye betaversjonen av iOS 9 som legges ut senere denne uka.