APPLE MUSIC: Hele iTunes-katalogen for strømming.

Apple Music lanseres med eksklusiv Pharrell-låt

Global lansering i slutten av måneden med garantert hit.

Publisert Sist oppdatert

Den 30. juni lanseres Apple Music internasjonalt. Og for å sikre fulltegning har man sikret seg en eksklusiv låt av en av verdens største artister.

Frihet

Det er Pharrells nye single “Freedom” som skal garantere stor interesse, og den vil i første omgang altså kun være tilgjengelig på Apple Music. At det ble et lydspor med denne tittelen er sikkert ikke tilfeldig.

Swift justice

For øvrig er det tre måneders gratis prøvetid, noe som viste seg å bli kontroversielt da Taylor Swift valgte å ikke bli en del av Apple Music grunnet manglende kompensasjon i prøveperioden. Apple har siden renonsert på dette, og dermed kom også en stor andel av britiske indie-artister med i lanseringen.

Radio Apple

Samtidig med lanseringen av Apple Music som strømme-tjeneste, der bortimot hele iTunes-katalogen blir tilgjengelig, lanseres også en radio-tjeneste kalt Beats1 samt tilgang til eksklusivt artist-innhold via den sosiale modulen Connect. 

I Norge blir Beats1, som sendes fra London, New York og Los Angeles, tilgjengelig for alle med AppleID, men Apple Music-radiostasjoner kun blir tilgjengelig for abonnenter. I USA er dette annerledes, men til gjengjeld var Apple Radio aldri tilgjengelig i Norge, heller.

Du kan lese mer om Apple Music her. Priser i Norge for tjenesten er foreløpig ikke kjent enda, men estimeres til å bli 99 kroner pr. måned for énbruker, og 149 kroner måneden for familie-abonnement. 

Sjekk ut låten på Instagram her, eller hør den som lydspor til Apples Music-promo nedenfor.

Via 9to5Mac