REVEN: Mozilla eksperimenterer med å få Firefox klar for iPad og iPhone. 

Nå kommer Firefox til iOS

Mozilla forsøker å vinne tilbake svinnende markedsandeler.

Publisert Sist oppdatert

Mozilla har hittil vist liten interesse for Apples mobile enheter.

Apple på sin side gjør det heller ikke lett for Mozilla - eller andre nettlesere, for den saks skyld - siden man ikke kan endre standard-nettleseren i iOS. 

Det har riktignok hverken hindret Google eller Opera i å lansere sine web-portaler for iOS. Forskjellen ligger blant annet i Operas off site-rendering for å minimere båndbredde og i Googles evne til å sende lenker fra egne apper (som Gmail) til Chrome.

Men den største hindringen er kanskje kravet Apple stiller til tredjeparts-lesere om å måtte bruke Apples WebKit-rendringsmotor. Det gjør det vanskelig å skulle differensiere seg som produkt eller tjeneste.

Må være der brukerne er

Men nå har Mozilla skjønt at de må være der brukerne er for å ikke miste relevansen totalt.

Stiftelsen sier de er i en tidlig fase med å eksperimentere med noe som gir oss opplevelsen av Firefox i hånden. Det høres likevel ut som om det er en god stund til vi får se noe håndfast.

Vi får se hva fremtiden bringer, og om Mozilla virkelig klarer å tilføre denne nisjen noe nytt. Muligens vil man forsøke å appellere til trofaste Firefox-brukere på personlige datamaskiner, og for eksempel synkronisere bokmerker og passord. 

Via Mozilla