Førerkort og ID med iOS Wallet

Arizona først ute med å teste Apples nye identifiseringsløsning

Publisert Sist oppdatert

Mer og mer kommer til smart-telefonen.

I Norge kan vi allerede få førerkort som egen app fra Statens Vegvesen (se lenke under), og også identifisere oss samt signere digitalt gjennom BankID. Så vi ligger ikke bak.

I USA tar Apple det ett skritt lengre ved at førerkort og statlig ID nå kan integreres rett i Wallet-appen i iOS på en iPhone. Dermed kan du identifisere deg for eksempel på flyplasser med både telefonen eller en tilknyttet Apple Watch. Biometrisk sikkerhet er selvfølgelig en del av løsningen.

Timingen er interessant, om enn selvfølgelig tilfeldig, siden mange i disse dager vil bli bedt om å identifisere seg på nytt overfor sin bankforbindelse for fortsatt tilgang til nettbanken - og mange opplever også at passet kanskje har gått ut på dato etter lengre tids reisestopp og dessuten også lange ventelister på passkontoret.

Nå har vi kanskje ikke det samme sikkerhets-regimet for innenlandsreiser her, men mange husker kanskje likevel at reiser utenlands faktisk var enklere før. Så om dette er forsmaken på slutten på fysiske reisedokumenter så ønsker vi dette velkommen også til våre breddegrader - forhåpentlig innen ikke alt for lang tid.

Du kan sjekke ut en demonstrasjons-video nedenfor, og også lese mer hos Apple her.

Via Apple

Download on the App Store