MACWORLD:

Foto: FIFA

Apple satser på fotball-VM for klubblag

Prisen for de globale strømme-rettighetene kan bli på $1 milliard. 

Publisert Sist oppdatert

Kan det bli for mye fotball?

Apple skal (etter ryktene) jakte på de globale rettighetene for å strømme VM for fotballklubber. Og prisen er på ikke mindre en én milliard dollar, sånn cirka. 

Dette i henhold til New York Times.

Inntil videre er dette bare rykter, men det stemmer godt overens med TV+ satsningen på nettopp soccer (som det heter over there), først i Nord-Amerika, og nå muligens også globalt. Det er ikke bare europeisk type fotball som er populært - det gjelder generelt for alle de store (lag)idrettene, og da spesifikt live-events. 

VM i fotball for klubblag (FIFA Club World Cup) er en FIFA-idé som har eksistert siden år 2000, og planen er at dette skal foregå i USA til neste år. 

Tenkt på det som en slags generalprøve for den virkelig store hendelsen i 2026: VM i fotball i USA, Canada og Mexico.

Prisen kan høres stiv ut, men det er bare en fjerdedel av de $4 milliardene som FIFA opprinnelig ville ha. Avtalen skal være nært forestående. 

Så der har vi det: TV+ kan bli åstedet for neste års store, interkontinentale klubb-event i fotball der de europeiske topplagene (basert på nasjonale serier og europeisk liga) møter sine likemenn (faktisk, kun for herrelag) fra de andre kontinentene. 

Men antakelig trenger du ikke abonnere på strømmetjenesten: Regn med at det blir mulig å kjøpe en sesong-/mesterskapsbillett.