Foto: Apple

iPhone 15 Pro for pro-videoopptak

Skriv direkte til disk med ProRes HQ LOG 4k 60fps, eller hva med ProRes 4:4:4:4 12 bit farge?

Publisert

Apples iPhone 15 Pro-serie, inkludert topp-modellen Pro Max, har Apples beste kamerafunksjonalitet i en iPhone noensinne.

Ikke uventet, vil man kunne si, men topp-modellene har nå muligheter som virkelig løfter disse til et proff-nivå. Ja, mange har brukt en iPhone til å filme kommersielt innhold, gjerne i kombinasjon med seriøst lyssettings-utstyr, stabiliseringsutstyr og liknende. Men dette blir bare mer og mer tilgjengelig.

Med 15 Pro-modellen kan du nå filme video med Apples proff-kodek ProRes HQ i en oppløsning på 4k, og med opptil 60 bilder i sekundet og dessuten med LOG-rådata. Dette genererer tonnevis med data, og for ikke å fylle opp telefonens minne i løpet av bare sekunder er denne modusen tilgjengelig kun med en USB-C disk tilkoblet. 

Men husk: Du må ha en kabel-forbindelse som har god nok båndbredde til å håndtere data-strømmen. En USB-C ledning som følger USB 2.0-standarden vil ikke være tilstrekkelig - du må opp i USB 3.0 nivå.

Du kan velge mellom HDR og LOG, men da får du full kontroll over fargene som du da kan justere i DaVinci Resolve i etterkant, for eksempel, med din egen LUT-tabell for fargeoppslag og den fine film-følelsen til et Arri-kamera eksempelvis.

Eller Blackmagic. Speaking of which: Med deres app Blackmagic Camera kan du få tilgang til ProRes 4:4:4:4 12-bits fargeopptak, noe som egentlig er uhørt for noe du har med deg i baklommen. 

Sjekk ut videone nedenfor for en liten gjennomgang av både foto- og videofunksjonalitet som finnes i nye iPhone 15 Pro og Pro Max.