Foto: Apple
Foto: Apple

Samarbeid med Freeform

Apples nye app for iPhone, iPad, og Mac lar deg samarbeide på oppslagstavlen.

Publisert

Med iOS og iPadOS 16.2 har lansert en ny app: Freeform.

Finnes også på macOS 13.1 Ventura - alle disse oppdateringene ligger nå ute, klar for gratis nedlasting for nyere Apple-enheter (se lenke under).

Tanken er ikke ny, og finnes integrert i andre plattformer slik som Teams. Men den er likefullt god - en enkel måte å samarbeide i skyen på, eller bare for å drodle på tvers av egne enheter.

Dette er enkel lappeteknikk - bare sleng ut noen figurer på skjermen, uhindret av format eller ytre begrensninger. Legg til noe tekst, håndskrift eller bilder, og vipps så er planen for verdensherredømmet ført ned på det digitale papiret. Og til slutt kan du eksportere mesterverket ut til PDF for distribusjon.

På en iPhone eller iPad kan du ta penn (eller finger) til hjelp, og da får du tilgang til ulike pennestiler og flere tegneverktøy.

Fra ditt eget bildearkiv kan du dra inn filer, eller så finnes det også et ganske omfattende bibliotek med ulike figurer til illustrasjonsformål.

Også FaceTime kan tas til hjelp for å arbeide sammen med andre på det samme arket, og du skal kunne være opptil ett hundre pers samtidig i sving.

Se en demovideo nedenfor. Via Apple

Download on the App Store